dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2016 / Cromvoirt 2016

Cromvoirt 2016

Voor de 2e maal mocht de organisatie van Trekkertrek Cromvoirt een wedstrijd organiseren voor het 9,5 ton VTN-hobbysport en Supersport klassement. Alhoewel de organisatie al een aantal jaren een evenement voor de tractoren organiseert werd mede door het lokale team van VAKU-puller de interesse om een truckavond te organiseren steeds groter. Het uiteindelijke resultaat zal, mede geholpen door de weersomstandigheden, leiden tot een prachtige avond.
De organisatie heeft twee mooie banen geprepareerd, één klei en één zandbaan. Achttien Supersport deelnemers maken zich klaar om rond de klok van 18.00 uur de strijd met de Hyproslee aan te gaan op de kleibaan. De hobbysport zal met de Bluefox de zandbaan gebruiken als strijdtoneel.

Maar voor het zover was heeft onze Blue Legend in de week voorafgaand aan de wedstrijd de nodige voorbereidingen en herstelwerk moeten ondergaan. Na de strijd in Rijsbergen bleek de intercooler een flinke scheur opgelopen te hebben. Deze gedemonteerd en gelast. Op de donderdagavond konden we de gerepareerde intercooler hem weer terug monteren. Vanwege het feit dat de hele rataplan al los is gemaakt hebben we de mogelijkheid gelijk maar aangegrepen om de complete motor maar eens grondig te inspecteren. Na een avondje worstelen blijkt dit geen overbodige luxe te zijn. Diverse onderdelen worden opnieuw geprepareerd en afgesteld waardoor het totaalplaatje beter zal moeten functioneren.

De zaterdagavond gaat van start met de Iveco van Veldhuizen, zij weten zich in de eerste run meteen te plaatsen voor de pull-off. Na 12 deelnemers zijn wij aan de beurt om ons kunstje te doen. Onze Blue Legend gaat er flink overheen en weet zonder veel moeite ook een full-pull te maken. Geplaatst voor de pull-off………check! Just for Fun en team Hulkje hebben de herkansing nodig. Just for Fun omdat de trekpoging niet geldig is vanwege een toeren overschrijding en Hulkje in verband met een verkeerde versnellingkeuze waardoor de Volvo halfweg de baan strandt. Na een nieuwe poging weten ook Just for Fun en Hulkje zich te kwalificeren. Alle achttien deelnemers gaan mee in de Pull Off.

De Hyproslee is verzwaard en Veldhuizen haakt als eerste aan, de eerste afvaller van vanavond is feit met een afstand van 81,84 meter. Team Just for Fun gaat tot 93 meter. Dan is het de beurt aan De Hulk die de eerste Full Pull noteert, gevolgd door Iveco Schouten, De Manne van Janne 3 en ook Vaku Puller. Allen gaan mee naar de Finale. Verspui is de afvaller met de meest gereden meters, met 98,43 meter worden zij tiende. Het team van Ruttchen Powerrr heeft de Mercedes weer aardig op niveau weten te krijgen qua performance, zij weten in Cromvoirt goede zaken te doen. Het lijkt dat ze de weg naar boven weer gevonden hebben nadat men met veel tegenslag te kampen heeft gehad de afgelopen tijd. Ruttchen weet de grote grijze met gemak over de Full Pull lijn neer te zetten. Als 14e haken wij aan met Blue Legend. De Scania loopt verrekes vanavond. Bij de 80 meter gaat hij lekker in de ketting hangen met de voorwielen net iets te ver los van de grond, maar wat boeit het als je over de 100m weet te rijden. Voor de finale natuurlijk wel een les om het gewicht te verplaatsen om de balans van de auto op orde te krijgen.
Met negen deelnemers gaan we de Finale rijden. De Hulk mag starten in de finale. De te kloppen afstand wordt door De Hulk neergezet op 93 meter en 24 centimeter. Iveco Schouten is de volgende, maar komt echter ruim 5 meter tekort op de gereden meters van De Hulk. Na de VAKU-puller met 80,25m en de Manne van Janne 3 met 86,33m mag Ruttchen Powerrr aanhaken bij de Hyproslee, het lukt de mannen om met één meter en vierenzestig centimeter verder te komen dan De Hulk. Na De Manne van Janne 2 met 87,07 meter gaat de Blue Legend zijn kunstje doen. Bram gaat er eens even goed voor zitten en geeft de Scania de sporen. Hoog in de toeren is de koppeling bijna niet meer te houden en komt de Blue Legend uit de startblokken. Even lijkt het erop dat de motor er niet bovenop komt maar de V8 herstelt zich en met een dikke paal rook op de schoorsteen komt hij op 87,01m tot stilstand. Net zes centimeter achter Martijn met de Manne van Janne 2. De Mad Men is de volgende op de startlijst. Met de blauwe MAN weten zij met 95,44 meter de eerste positie weg te kapen. Als laatste mag Red Madness de wedstrijd gaan afsluiten, de rode MAN kwam met een afstand van 90,22 meter tot een 4e plaats. Positie 5 is voor Iveco Schouten. Posities 6, 7 en 8 is een rijtje Scania’s te weten: MvJ2, Blue Legend en MvJ3.
De podiumplaatsen zijn voor: 1e: Mad Men, 2e: Ruttchen Powerrr 3e: De Hulk
Gefeliciteerd allemaal!
Volgende wedstrijd gaan we Internationaal bij onze zuiderburen, tot ziens op zaterdag 16 juli in Merksplas (België)

Kwalificatie

Pull Off

Finale

Compilatie van de vrienden van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …