zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2017 / Breaking news: Blue legend gaat deelnemen aan NTTO competitie

Breaking news: Blue legend gaat deelnemen aan NTTO competitie

BRAKEL – Na eerst al uitgeroepen te zijn tot Puller of the Year 2017 bij de NTTO lijkt het huwelijk tussen het blauwe team uit Brakel en ’s werelds oudste en grootste truck- en tractorpulling organisatie nog wat inniger te zijn geworden. Vandaag maakt het team bekend vanaf volgend seizoen zich primair te zullen richten op de competitie bij de NTTO.

Al sinds jaar en dag was de Rocking Horse een bekend gezicht binnen de competitie bij de VTN. En toen in de winter van 2015/2016 de bekende afsplitsing kwam die leidde tot Blue Legend Truckpulling veranderde daar in elk geval niets aan.

Het eerste seizoen begon voor het ‘kersverse’ team pas halverwege, bij de thuiswedstrijd in Nederhemert, op de eerste vrijdag van juni. Het afgelopen seizoen was het eerste volledige seizoen voor de Blue Legend. Na een veelbelovende opening in Herwijnen begon het debacle in het zand, waarna de weg omhoog langzaam ingeslagen werd met in Hoogblokland de eerste podiumplaats. Daar kwam Renswoude nog bij dat seizoen bij de VTN.

Ondertussen deed het team ook mee aan een aantal NTTO-wedstrijden. Stroe, Zele, maar vooral Meerkerk – waar het team gedeeld eerste werd en zich derhalve wist te plaatsen voor het NK en het EK – waren stuk voor stuk mooie wedstrijden. De kampioenschappen zelf verliepen wat minder florissant. Een kapotte turbo op het EK en een gemiste kans in Staphorst op het NK deden het seizoen wat minder groots eindigen dan door menigeen werd gehoopt. Maar dat men zich thuis voelde bij de NTTO was wel duidelijk.

Anton Kuijntjes, perswoordvoerder binnen Blue Legend Truckpulling verklaart:

“De geruchtenstroom was er al wat langer. En die kwam ook wel ergens vandaan. Want we hebben er als team nooit een geheim van gemaakt dat we het ontzettend naar ons zin hadden bij de NTTO-wedstrijden. Het is niet uit onvrede over de VTN ofzo. Zeer zeker niet. Sterker nog, net zoals we de afgelopen jaren te gast zijn geweest bij de NTTO-wedstrijden zullen we dit seizoen ook regelmatig proberen aan te haken bij de VTN. Dat is wat de fans willen, dat is wat het team ook wil.”

Zoals men inmiddels van de Blue Legend gewend is, heeft het team op social media waar het ’s werelds grootste pulling team is met bijna zeveneneenhalfduizend volgers de overstap naar de NTTO op een ludieke manier bekend gemaakt.

Kijk ook op

Blue Legend rijdt niet in Ahoy

BRAKEL – Blue Legend Truckpulling zal niet aanhaken bij de European Superpull in Ahoy Rotterdam. …