zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2013 / Best 2013

Best 2013

Na de seizoensafsluiting van het kampioenschap VTN-truckpulling volgen vaak nog een aantal demowedstrijden. Het staat ieder team vrij om hier wel of niet aan mee te doen. Demowedstrijden zijn vaak wel de momenten om iets uit te proberen met de balans of de afstelling van de auto’s.

Op zaterdagavond was er een demowedstrijd in Best. Met in totaal 15 trucks uit de verschillende truckpulling klassementen waren we te gast in Best.

IPTV1 9,5 ton supersport met 3 trucks

VTN1 9,5 ton supersport met 6 trucks

VTN3 9,5 ton supersport met 6 trucks

Omstreeks 20.30 zijn de trucks aan de beurt. Gestart wordt met de Belgische deelnemers van de IPTV, gevolgd door de hobbysport en als hekkensluiter de supersport trucks.

De wedstrijdbaan van vanavond is een vochtige zandbaan met zoals het er op het eerste gezicht uitziet een matige grip. Dat wordt dus gaten graven vanavond.

Volgens de startlijst wordt de wedstrijd gestart met de Rockinghorse junior, als gevolg van technische mankementen wordt verzocht aan team RhinoRocket om als eerste te starten deze avond. De auto gaat over de 100m lijn, maar er moet hard gewerkt worden op de baan als gevolg van weinig grip op dit zwarte zand.

Onze Rockinghorse junior is een paar plaatsen opgeschoven als gevolg van problemen met de luchtvoorziening.

Met behulp van Rockinghorse senior wordt de junior van de benodigde luchtvoorraad voorzien en gaat de hij als 5e van start. Zoals alle deelnemers heeft de Rockinghorse junior weinig grip maar weet de Full-Pull uiteindelijk toch te bereiken. Na het herstellen van de baan gaat de Rockinghorse senior direct, en als laatste in deze ronde, achter de junior aan. Ook gold old senior haalt de Full-Pull deze kwalificatie.

De sleepwagen heeft een goede afstelling gevonden op deze baan, want alle auto´s weten een Full-Pull te rijden maar eenvoudig gaat het niet.

Het streven van de wedstrijdleiding is om alle trucks 2 maal te laten rijden. De instelling van de sleepwagen is voor de finale dusdanig aangepast dat het wel zeker is dat in deze 2e run geen enkele truck de Full-Pull gaat halen op deze zandbaan.

Team RhinoRocket met de Iveco gaat als eerste voor de verzwaarde sleepwagen en zet de te overtreffen afstand van vanavond neer met 94,99m. Vervolgens gaat Yellow Devil voor 90,46m, zij zijn gelukkig weer op de goede weg naar het lijkt. Nagenoeg alle trucks eindigen op meer dan 90 meter, een prachtige afstelling van de sleepwagen. De winnaar van vanavond is de oranje Volvo van de Moaskanttrekkers, zij weten net geen Full-Pull neer te zetten met 98,28m. Als enige 6-cilinder weten zij tussen het V8-geweld er met de zege vandoor te gaan. Rockinghorse junior heeft het vanavond niet zo naar zijn zin. In de finale wordt na 2 afgebroken herstarts besloten om deze poging af te breken en eerst te onderzoeken waarom een en andere niet helemaal wil.

Na de wedstrijd worden beide auto’s opgeladen, hierbij sputtert senior ook nog een beetje tegen, want deze wil net voor het opladen moeilijk starten. Na het lenen van wat hulpmiddelen van team yellow devil en het gebruik van een auto van een van de meegereisde supporters is het probleem zo opgelost, jongens bedankt allemaal.

Thuis zal deze week uitgezocht worden waarom de Rockinghorse junior niet lekker uit de startblokken wilde komen, afhankelijk van wat we gaan vinden zullen we besluiten of we nog een demo gaan rijden voor de winterstop.

Een geslaagde demo zo vlak voor het winterseizoen!

MvG Team Rockinghorse

Kwalificatie Rocking Horse senior

Kwalificatie Rocking Horse senior

Kwalificatie Rocking Horse junior

Finale Rocking Horse junior komt niet weg (poging1)

Finale Rocking Horse junior komt niet weg (poging2)

 

Kijk ook op

Merksplas (B) 2017

Mijn hemel, dat het in Merksplas zo’n slagveld zou worden kun je in je stoutste …