zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2013 / Almkerk 2013

Almkerk 2013

Europa’s grootste truckpulling evenement gaan we vandaag bezoeken met 2 auto’s. Zowel de oude vertrouwde 142 Rocking Horse Senior, alsook de junior gaan mee op de dieplader naar Almkerk.

Op het laatste moment is alles in het werk gesteld om de Rocking horse junior zover gereed te krijgen dat we in Almkerk een proeftrek kunnen maken voordat we de winterstop in gaan.

De laatste weken is er nog zeer veel werk verzet door Arjan en al onze specialisten. Zelfs een half uur voor de wedstrijd is er nog hard gewerkt om de junior aan de start te krijgen, zo is er nog het nodige extra gewicht aangebracht en moest er een oplossing komen voor een defecte compressor. Maar zoals altijd is er geen succes zonder dat er de nodige problemen opgelost moeten worden.

Ruim op tijd zijn we in Almkerk waarna beide auto’s van de dieplader gelost worden. De Rocking Horse senior zal samen met de Daf van VTN de openingstrek van het evenement verzorgen. Daarbij worden de rijders vergezeld door lokale hoogwaardigheidsbekleders; de Woudrichems wethouder Renze Bergsma en de burgemeester van Aalburg Fons Naterop. Beide heren hadden het genoegen om als bijrijder mee te mogen rijden bij de openingstrek en zo te zien met veel plezier.

Yellow devil mag vanavond als eerste voor de kar plaatsnemen. De eerste indruk leert ons dat de sleepwagen zwaar afgesteld staat. Nadat ook de MvJ1 zichtbaar veel moeite moet doen om de sleepwagen aan het einde van de baan te zetten, wordt door de wedstrijdleiding besloten om de sleepwagen lichter te zetten. Rocking horse senior mag als 5e aan de ketting, zoals het de ervaren senior betaamd zet hij de sleepwagen zonder problemen aan het andere einde van de baan.

Als 12e mag de Rocking horse junior aan de bak. Met Arjan en Jurgen op de bok gaat de junior vanavond zijn lang gekoesterde maiden run maken in Almkerk. Overigens rijd de Rocking horse junior buiten de punten en dagzege mee, maar dat maakt het er niet minder spannend op.

Vol spanning rijden Arjan en Jurgen naar de sleepwagen, ketting en kabels worden aangesloten. Vervolgens is het wachten op het startsignaal.

De groene vlag wordt getoond en het optoeren van de 16liter Scania V8 is een feit.

Tjongejonge wat een geluid. Met de cabine schuddend en de turbo fluitend komt de motor op toeren. De koppeling grijpt aan en bokkend trekt junior aan de ketting, happend en zeer gretig vertrekt de Scania zoals een renpaard uit een startbox. Hier gebeurt wat mensen!! Wat een immense krachtexplosie komt hier vrij. Dit is niet in woorden te omschrijven, hier moet je bij geweest zijn. Onverwacht snel en ongekend bruut sleurt de junior de sleepwagen over de baan!!

Met een full pull als bekroning op het vele werk rijden we met de junior terug naar het Parc Fermée. De enorme spanning bij diverse teamleden komt tot een euforische ontlading. We gaan op naar de 2e ronde van vanavond.

In de finale weet de Good Old Rockinghorse senior met de vlam op de pijp een full-pull te rijden.

De volgende vraag is gaan we nog een keer met de junior voor de sleepwagen? Na beraad in het team kunnen we de verleiding niet weerstaan en besluiten we om een 2e keer aan te haken bij de Hyproslee. Wederom springend bij het aangrijpen van de koppeling en met een hoge versnelling en ongekende snelheid speert de junior naar de Full-pull. Wedstrijdcommentator Arco steekt zijn gevoelens niet onder stoelen of banken en kan door zijn verbazing niets anders uitbrengen dan “dit kan toch niet, dit kan toch niet??”

In de superfinale wordt de Rockinghorse senior stilgezet op 80,04m uiteindelijk goed voor een 11e plaats vanavond in Almkerk. Tijdens de aftocht van de senior bespeelt Arco het publiek en vraagt of het publiek Rocking horse junior nog een keer wil zien rijden. Onder het motto van:1 keer rijden is knoeien, 2 keer rijden is voor mietjes en na 3 keer mag je meedoen weet hij het publiek zo op te zwepen dat we eigenlijk geen nee kunnen zeggen. Voor de 3e maal haken we aan met de Rocking horse junior.

Ook deze run komt de Rockinghorse junior wild met het vuur van de koppeling uit de startblokken. Wat een geweld, net of er geen sleepwagen achter hangt met het wegrijden. Gaandeweg wordt de sleepwagen merkbaar zwaarder, waarbij Arco zich zo mee laat slepen in zijn enthousiasme dat hij bijna in staat is om de junior over de streep heen te schreeuwen

Wat een debuut vanavond, het onwaarschijnlijke gebeurt vanavond in Almkerk. We gingen voor een proeftrek en rijden met gemak 3 full-pulls. De avond kan niet meer stuk.

Alle ervaring opgedaan met de Rockinghorse senior is dus vertaald in een nieuwe auto en wie weet wat dit in de toekomst nog brengen gaat.

De Rocking horse senior behaald vanavond de 9e plaats in het eindklassement van de VTN koningsklasse 9,5ton Supersport.

Morgen gaan we nog een demo rijden in Almkerk, dan kunnen we gelijk wat proberen met de junior. Vanavond gaat junior mee terug naar Gameren voor een inspectie en eventuele reparaties en senior blijft vannacht in Almkerk.

Op de zaterdagmiddag hebben we nog lekker even kunnen knallen met de Rocking horse senior. De junior maakt zaterdagmiddag 1 run en de good old senior rijdt 5 fullpulls met de Mission impossible 2 sleepwagen.

Een fantastische afsluiting van het seizoen 2013, met als bekroning de 3 full-pulls van onze jongste telg junior, wij hopen dat hij met goed gevolg in seniors voetsporen kan treden en op zijn minst zijn prestaties kan evenaren. We zullen zien!

RH sr kwalificatie vrijdag


RH sr finale vrijdag


RH sr superfinale vrijdag


RH sr run 1 demo zaterdag


RH sr run 2 demo zaterdag


RH sr run 3 demo zaterdag


RH sr run 4 demo zaterdag


RH sr run 5 demo zaterdag

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …