dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Ahoy 2017

Ahoy 2017

Op zaterdag 18 maart 2017 werd in Rotterdam Ahoy de 39e editie van European Superpull verreden. Ook Bluelegend mag dit jaar aanhaken. Omstreeks 10.30uur vertrekken we naar Rotterdam waar we een goed uur later arriveren. Na de montage van de indoorpijp, om de truck op de rookafzuiging aan te sluiten, kunnen we de hal in waar alle tractoren en trucks staan opgesteld. Na een uurtje worden geroepen om te gaan wegen. Op de weegbrug blijkt dat we toch nog wel een paar kilootjes te zwaar zijn met de indoorpijp, inclusief constructie. Al het extra gewicht achterop wordt verwijderd, maar nog zijn we te zwaar. Na overleg besloten om zonder bijrijder te starten en wat koelwater te lozen.
 
We mogen als 2e starten na de Volvo van VDB staalbouw. De mannen van VDB doen de proeftrek waarna er nog wat afgesteld wordt aan de sleepwagen. Ook de Bluelegend maakt een proeftrek. De Bluelegend haalt in deze proeftrek 57meter op de 60meter lange baan. Aan ons de vraag of we de afstand laten staan want de sleepwagen blijft in deze afstelling staan. Het is geen full-pull dus die keuze is makkelijk, we gaan gewoon nog een keer om een officiële afstand neer te zetten. Besloten wordt om een halve versnelling hoger te gaan. In het eerste deel kan dan net iets meer snelheid gemaakt worden wat net genoeg kan zijn om die laatste 3meter te overbruggen. Zo gezegd zo gedaan en een prachtige run met een full-pull is een feit.
Na de run de auto even aan een snelle inspectie onderworpen. Bij controle blijken de buizen van de intercooler van hun plaats gekomen te zijn, hierdoor zijn de flexibele aansluitstukken wat verschoven. Nadat deze flexibele stukken opnieuw gemonteerd zijn is de auto klaar voor de 2e trek van de dag en kunnen we direct aanhaken aan de sleepwagen.
 
De instelling van de sleepwagen is aangepast en de kans dat iemand een full-pull haalt is minimaal. Nadat het toerental van de motor opgevoerd is tot 2900rpm komt de Bluelegend uit de startblokken, helaas is na 20 meter de turbodruk weg en waait de motor uit. Waarschijnlijk weer het gevolg van de flexibele aansluitstukken. Dit zal een puntje van aandacht worden om op korte termijn op te lossen.
Een 4e plaats in de Ahoy bij de European superpull is het resultaat. Een prachtige ervaring rijker keren we weer huiswaarts.
 
Een woord van dank gaat uit naar de organisatie en in het bijzonder Jan Buitenhuis, voor het mogelijk maken van deelname aan Europas grootste indoor truck-en tractorpulling evenement.

 

Kijk ook op

Herwijnen 2018

De eerste wedstrijd voor de VTN-competitie is al enige jaren op het Boerùh rock festival …