zondag , 14 april 2024
Home / 2018 / Achterberg 2018

Achterberg 2018

BRAKEL/ACHTERBERG – Na een probleem met de koppakking was Blue Legend overtuigd van het feit dat de oplossing gevonden was. Mocht daar immers aan getwijfeld worden, had het geen enkele zin gehad om af te reizen. Groot was dan ook de teleurstelling toen na een aantal meter het kenmerkende geluid van tsilpende vogels weer te horen was. Weer een koppakking los.

Verschillende wenkbrauwen werden er gefronst. Want weer stelde de Blue Legend teleur. Het publiek in Achterberg was duidelijk toe aan wat spektakel. Na de standaard 9 ton tractoren die vergeleken met de trucks kruipend over de baan reden kwam er nog een korte demo met drie sporttrucks en daarna was het de beurt aan de Supersport Trucks. Als eerste mocht de blauwe Scania met Bram van Tuyl achter het stuur voor de sleepwagen van Take it Easy.

Het blijft een indrukwekkend gezicht wanneer de V8 begint op te toeren. De kleibaan van de plattelandsjongeren gemeenschap Utrecht in Achterberg lag er weliswaar keurig bij, maar was wat aan de korrelige kant. Veel snelheid zien te creëren in de beginfase wat het devies. De afgelopen week was er hard gewerkt om het probleem met de koppakking te herstellen. En hoewel niemand het kon zien, stonden er toch een aantal leden van Blue Legend met de vingers gekruist, de handen diep weggestoken in de zakken.

Er is niemand die twijfelt aan de potentie van het blauwe gevaarte, maar drie competitiewedstrijden ver heeft ze nog niet één wedstrijd überhaupt tot het einde weten te doorstaan, nog los van de uitslagen. En de problemen houden al een tijdje aan. In het voorseizoen waren daar tot twee keer toe de turboproblemen en de eerste competitiewedstrijd in Oud-Gastel werd niet eens gehaald. Erichem leverde een losgeslagen koppakking op en ook nu in Achterberg mankeerde er iets aan. Het is om moedeloos van te worden en ongetwijfeld zal er de komende week even met elkaar worden gesproken in Brakel. Maar wie het team enigszins kent weet dat er niet gerust zal worden voor het euvel gevonden is.

De wedstrijd zelf kende nog meer verrassingen. Volvo Harskamp wist de wedstrijd te winnen, bijschrijver No Risk No Fun werd – al net zo verrassend – tweede. Van Vlastuin completeerde het podium. Met drie verschillende winnaars in de eerste drie wedstrijden is de competitie in elk geval bijzonder spannend. En het zou mooi zijn als de Blue Legend daar ook nog een rol van betekenis in zou gaan spelen. De volgende mogelijkheid daartoe is in Loerbeek, waar zaterdag het NTTO-spektakel op twee banen wordt verwacht. Om 19:45u starten de Supersport Trucks. De Blue Legend start die dag als laatste van de competitiedeelnemers.

Kijk ook op

Nederhemert testdag 2018

Na weer een lange winter van bouwen en verbouwen was het zaterdagmorgen tijd om voor …